Το ψωμί είναι δημιουργία, γεύση, αλλά και αντικείμενο συζήτησης. Eδω μοιραζόμαστε χρήσιμα bits and pieces σχετικά με τον κόσμο του αληθινού ψωμιού, που θα σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά στην κουλτούρα αλλά και στην παρασκευή του. Η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη είναι ένα άρθρο μακριά!
Τι πραγματικά κάνει ξεχωριστό ένα ψωμί αληθινά προζυμένιο
Μια ανάμνηση του Ψωμιού Π.Χ. Ψωμί, οι περισσότεροι από εμάς είχαμε το πρώτο μας κομμάτι ψωμί πριν μπορέσουμε να μιλήσουμε ή να περπατήσουμε. Ένας συνδυασμός μυρωδιάς και γεύσης που δημιουργούν ένα τόσο δυνατό αποτύπωμα στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΟ πρώτος σπόρος
Το 2012 κι ενώ η οικονομική κρίση είχε χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των περισσότερων Ελλήνων δεν έκανε την εξαίρεση και σε εμένα. Έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητα μου ξεκινάω να ξεσκονίζω τα αγγλικά μου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑλεύρι από στάρι
Το αλεύρι είναι μια λεπτή σκόνη που παράγεται από την άλεση των δημητριακών ή άλλων αμυλούχων φυτών. Συνήθως παράγεται από το στάρι, αλλά αλεύρι μπορούμε να παράγουμε και από καλαμπόκι, σίκαλη, κριθάρι, ρύζι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ